Írással a lelki gondok ellen

Ha egyedül érzed magad, vagy bármilyen lelki probléma esetén természetesen a legjobb, ha beszélgetsz valakivel, de arra is van megoldás, ha még nem állsz készen. Írj valamit! Nem kell rögtön egy regényre gondolni, lehet az egy napló is. Vagy ha ez szerinted túl elcsépelt, történetet is írhatsz. Biztos vagyok benne, hogy ismersz legalább egy olyan oldalt, ahol ezt megvalósíthatod. Én is írok már 2017 óta hobbiból, leginkább a fanfictionök fogtak meg. Szeretek tisztességes sorsot írni azoknak a szereplőknek, akik megérdemlik. Esetleg egy teljesen új személy szemszögéből kitalálni az egészet, netalántán ötvözni két remek filmet, sorozatot vagy könyvet.

Emellett tisztában vagyok vele, hogy egyesek szerint a fanfiction a lustaságból születik, mert az illetőnek nincs elég energiája és fantáziája, hogy saját történetet alkosson. Ez téves, ehhez is rengeteg erőfeszítés kell, ha jól akarja megírni az ember.

De természetesen nem kell feltétlen fanfictionben gondolkozni. Írhatsz komoly témákról, alkothatsz teljesen saját történetet a kedvenc műfajodban, a versek is szóba jöhetnek. Azokba könnyebb érzelmeket önteni, bár véleményem szerint ez a legnehezebb verzió. Aki remek rajzos, az még gondolkodhat a képregénykészítés irányába, elvégre ott is alkotsz karaktereket és kitalálsz történetet.

Utolsó ötletként még azt is ajánlom, hogy ha ezeket nem is valósítod meg, akkor leírhatod, mit mondasz majd, ha egy bizonyos fontos beszélgetésre kerül sor. Persze, az ilyesmit nem lehet megtervezni anélkül, hogy tudnánk a másik reakcióját, de ha olyannal beszélnél, akit nagyon jól ismersz, nagyjából ki lehet következtetni, mire számíts. Különben is az a lényeg, hogy összeszedd a saját gondolataidat!

Nagyon remélem, hogy tudtam segíteni, mert szerintem ez is egyfajta mód arra, hogy kiadd magadból az érzelmeidet még azelőtt, hogy beszélnél róla valakivel. Valamint merem remélni, hogy sikerült néhányótokat írásra csábítani, ezzel színesítve mindenféle műfaj kínálatát, ami megint másokat is írásra sarkallhat.

Futás Csilla