10 nagyszerű könyv, amit el kell olvasnod!

A nyári szünetben, mi sem jobb annál, mint egy jó könyvvel kifeküdni a kertbe, vagy a strandon az árnyékba, hallgatni a madárcsicsergést, és közben belemerülni a kedvenc olvasmányunkba. Hoztam neked 10 szuper olvasmányt, amivel garantáltan kizárhatod a külvilágot, ha épp arra van szükséged.

Romantikus típus vagy? Szereted a fikciót és a kalandokat? Ebben a könyvajánlóban biztos megtalálod a neked való könyvet, amivel még több élményhez juthatsz a nyáron.

A könyvek leírását részletesen a bookline könyváruház oldalán olvashatjátok.

 

 

Elsőnek itt van máris egy igazi lebilincselő kalandjáték! Ez nem olyan könyv mint a többi! 1000 veszély közül te döntöd el, hogyan alakul a kaland, hogyan végződik a történet. Azonban légy résen, mert ha rosszul döntesz, komoly veszélybe kerülhetsz! (9 éves kortól)

 

 

 

 

Cseresznyeliget titka: Kövesd Kitti példáját, aki a világ legunalmasabb helyéből, Cseresznyeligetből is képes egy igazi mesevilágot formálni csupán a képzeletével, közben egy izgalmas nyomozás kellős közepén találja magát, és még egy legjobb barátnőt is szerez maga mellé. (10 éves kortól.)

 

 

 

 

Offline kalandra kattanva: Hogyan lehet túlélni a nyarat Internet nélkül? Egyáltalán ez lehetséges? Megáll ilyenkor világ? Ezt megtudhatjuk Kutasi Kende történetéből, aki internet nélkül maradt, méghozzá egy tanulós táborban, ahol rendkívüli kalandoknak nézhet elébe, mindezt offline. (10 éves kortól)

 

 

 

 

A griff bűvöletében-Gryphony 1.: Ez egy elképesztő fantasy történet, mely főként kisiskolásoknak szól. Egy árva kislány kalandjairól, csodák és a barátság erejéről olvashatunk benne.„Egy titokzatos gyűrű Melodyt egy ősi kőrakáshoz vezeti, ahol egy tojásra bukkan. Amikor hazaviszi a kincset, megdöbbenve tapasztalja, hogy egy griff-fióka bújik elő belőle.” (10 éves kortól)

 

 

 

 

A nagyikám zseni: Ebben a könyvben a humort, az izgalmakat és a romantikát egyben megtapasztalhatod, hiszen egy szuper nagyiról szól,  aki fiatalon titkos ügynök volt és felveszi a harcot az emberrablók ellen. (10 éves kortól)

 

 

 

 

 

Emil és a detektívek: Emil Berlinbe utazik a nagymamájához, nagy kofferral, zsebében 140 márkával. Már a vonaton megtapasztalja, hogy a felnőttek olykor bizony nagyon gonoszak tudnak lenni, ugyanis egy férfi meglopja őt a vonaton. Emil attól tart a rendőrök nem hinnének neki, ezért úgy dönt kezébe veszi az ügyet, és maga ered a tettes nyomába. (10 éves kortól)

 

 


 

Szeleburdi család: Laci naplóírásba kezd, méghozzá a Faragó család eseménydús mindennapjairól, melyhez Laci is nagyban hozzájárul, hogy ezek a hétköznapok minél mozgalmasabbak legyenek. (10 éves kortól)

 

 

 

 

 

 

Szent Johanna Gimi:A következő könyv lehet ismerős már számodra, de ha eddig nem olvastad, akkor itt az idő. Ez egy igazi gimis sztori, rengeteg romantikával fűszerezve! (14 éves kortól)

 

 

 

 

 

 

Kivédhetetlen szerelem: Még több romantika és izgalom…A következő könyv, egy amerikai focista lányról szól. Igen! Egy focista lányról, ami már önmagában nem szokványos, de Jordan imádja a focit, nem mellesleg nagyon tehetséges is. Ráadásul a pályán szívdöglesztő hapsik veszik körül. Temrészetesen a történet akkor kezd bonylolódni, mikor Jordan szíve egy irányítóért kezd dobogni. (14 éves kortól)

 

 

 

 

Velem nem lehet járni: A könyv főszereplője a 14 éves túlsúlyos srác, Niko, aki nehezen találja a helyét a kortársai között. Túlsúlya megnehezíti számára a barátkozást. Egy nap, a népszerű Sera megmentésére siet, ami után őrült és izgalmas napok következnek a fiú életében. (14 éves kortól)