Romantikus helyek a nagyvilágban

Olyan helyeket fogok nektek bemutatni, amelyek a romantikáról híresek és méltán kedvelt helyszínei a szerelmeseknek.

Magyarország - Budapest

A mi fővárosunkban is akadnak már-már híressé vált romantikus helyek.

Margitszigeti Víztorony:

Ez az ország legöregebb és legnagyobb víztornya, összesen 106 éves. A tetejéről Budapest 360 fokos körpanorámáját láthatjuk. De amiért ezt megemlítem, az azért van, mert a víztorony legfelső szintjén található a Csókterem. Az íves erkélyekkel szegélyezett terem az itt „lopott” csókok miatt kapta a Csókterem elnevezést.

Libegő:

Egész évben működik, Zugliget és a János-hegy között szállít utasokat. Felfelé mindenképpen nagy kaland a fák teteje felett lebegni. Lefelé azonban az egész város a lábunk alatt fekszik. Zugliget és a János-hegy között a távolság 1040 m, az utazás nagyjából 12 percig tart, amit kettesben tudtok zavartalanul tölteni.

Korcsolyázás a Városligetben:

A téli időszakban érdemes kipróbálni a Városligeti Műjégpályát, hiszen egy korcsolyázás igazán felejthetetlen élmény lehet egy randevún.

De a Városliget túl szép és izgalmas ahhoz, hogy csak korcsolyázni menjünk oda. Sokan nem tudják róla, de ez lett a világon az első olyan park, amit mindenki számára nyitottá nyilvánítottak, így a látványát mindenki élvezhette, nem csak a kiváltságosok. Itt található még a Vajdahunyad vára, mely az esti fényekben igazán romantikus helyszín. A vár környékén számos eldugott kis ösvény van, mely esténként már nincs tele turistákkal, így tökéletesen alkalmas egy korcsolyázás utáni romantikus sétára. Ha viszont átfagytatok a hidegben, pár perc sétával elérhető a Széchenyi fürdő, ahol felmelegedhettek. Ha pedig kulturális élményre vártok, ott a közelben a Szépművészeti Múzeum és a Műcsarnok.

 

Görögország - Korfu

Korfu szigetének északi részén a szerelmesek öble egy gyönyörű tengerparti helyszín, ahol a tengervíz az évszázadok során érdekes alakot formált a szárazfölből. Ez a számos kis öbölből, csatornából és egy alagútból álló részét a szigetnek mindenképp érdemes egyszer az életben felfedeznetek. A hagyomány szerint, akik átúsznak az alagúton, azok a közeljövőben össze fognak házasodni.

 

Olaszország - Velence

Valószínűleg már nem tudunk utánakeresni, hogy ki (vagy mi) indította el a lagúnákon fekvő olasz város azonosítását egy az egyben magával a romantikával, de ez már évszázadok óta így van. Különleges város, ahová minden szerelmes vágyik a lelke mélyén. Bár nagyon sok a turista, de a kevésbé frekventált részei a városnak üresek, így van lehetőség a meghitt együttlétre.

 

Ukrajna - Kleven

Ukrajna közepén, Kleven városától nem messze található a Szerelem-alagútja. Ez egy természet alakította alagút, amelyen keresztül egy helyi gyárba igyekvő magánvonat közlekedik. A vasútvonal mellett sorakozó fák lombja sok helyütt valóban alagutat képez, amely egészen elképesztő látványt nyújt az arra járóknak. A mesébe illő alagút 3 kilométer hosszan vezet. A híressé vált alagúthoz már több legenda is kapcsolódik. Az egyik szerint teljesül azoknak a szerelmes pároknak a kívánsága, akik végigsétálnak rajta. Ezt meg is teszik sokan, hiszen nem sűrűn megy rajta végig a vonat.

 

Kanada - Quetico

Azoknak a szerelmeseknek ajánlott ez a kis város, akik a természet nyújtotta csodák között érzik magukat igazán boldognak. Éjszakánként a tábortűz mellől nézhetjük a csillagos eget, vagy egy éjszakai lámpát felcsatolva kievezhetünk a kemping területén található tóra, miközben csak a hold és a csillagok fénye világít meg minket.

 

Franciaország - Párizs

Egy ilyen listából nem hagyhatjuk ki a szerelem városát sem, Párizst. Nem hiába ihletett meg annyi írót, költőt és festőt ez a gyönyörű város. Sétálni a Szajna partján, körbenézni az Eiffel-torony tetejéről, majd egy átmulatott este után friss, ropogós baguette-et enni hajnalban – mi ez, ha nem romantika?

 

Szakmáry Evelin

#Valentin nap
#romantika