A női magazinokról

Régebben rajongtam az úgy nevezett trendi női magazinokért. Minden hónapban megvettem őket, főleg, ha még ajándék is volt hozzá. Mostanában egyre kevesebbszer, szinte már sosem veszek le egyet sem a polcról, mert úgy érzem, mintha 10 éve minden egyes alkalommal pont ugyanazt olvasnám…

 

FOGADD EL ÖNMAGAD!

Igen az önelfogadás egy borzasztóan fontos és szinte mindig aktuális téma, de nem ezen a szinten, mert az önelfogadás nem csak a külsőségeken alapul. Test mellett létezik lélek, külcsíny mellett dominál a jellem is. Ezeket nem tudjuk fejleszteni a „most a plus size a divat” és hasonló írásokkal. Ez ennél jóval bonyolultabb és összetettebb, főleg komoly önbizalomgondok esetén. Inkább csak összezavarja az olvasót, ha az egyik oldalon a gyönyörű telt modelleket istenítik, a következő oldalon pedig már az áll, hogy xy felszedett jó pár kilót.

 

HIPERSZUPER FOGYOKÚRÁK  A „HIBÁTLAN” ALAKÉRT! EDD (VAGYIS INKÁBB, NE EDD) MAGAD „TÖKÉLETESRE”!

Lapozol egy pár oldalt és az önelfogadás helyett az állandó és szinte már kötelező fogyókúra a téma. Kissé ellentmondás, nem igaz? Komolyan, ha egy nap vagy hatvan cikket nem látok a fogyókúráról és a különböző diétákról, akkor egyet sem. Néha már-már késztetést érzek, hogy kipróbáljam pedig nincs rá szükségem jelen pillanatban. Csak néha ufónak érzem magam, hogy nem cézár salátát eszem és vizet iszok egész nap. Félre ne értsetek, egészségesen táplálkozom és rendszeresen sportolok, de van egy határ, ami után ez az állandó önsanyargatás már aggasztó. Én érezzem magam rosszul, ha véletlenül megeszem a pacalpörköltet egy vasárnapi ebédnél vagy („Vigyázat édes percek következnek!”) betérek egy cukrászdába és nem két napig agonizálok azon, hogy megettem azt a szelet tortát? Étkezzünk egészségesen és változatosan igen, de az, hogy csak chia magot meg zöldtea kapszulát együnk egész nap, ja meg néha bébiételt is az nem hinném, hogy célra vezető és legfőképpen egészséges. Sokszor azt tapasztalatom, hogy utána sem néz a gyanútlan olvasó ezeknek az ételeknek, hanem szentírásnak tekinti, amit valahol leírnak vagy már csak divatból is azt eszi. Az emberi test egy csoda. Nem lehet róla simán csak egy tökéletes vagy éppen nem tökéletes darabként beszélni. Lehetetlen a különféle testalkatokat bekategorizálni az éppen aktuális trend szerint. Szerintem a változatosság gyönyörködtet. Inkább örüljünk, hogy sokan és sokfélék vagyunk!

 

IRODAI OUTFITEK, MÉREGDRÁGA KOZMETIKUMOK!

Az öltözködjünk rovat sajnos több sebből is vérzik. Először is feltételezik, hogy minden ember irodában dolgozik. Mivel minden második mondat így kezdődik „A csajokkal az irodában”. Most nekem van sok ismerősöm, vagy ti is ismertek olyan embereket, akik nem irodában dolgoznak? Valamint az irodákba sem mindenki divatbemutatót tartani jár, én már csak tudom, hiszen dolgoztam ilyen helyen. Nem hiszem, hogy mindenkinek futja több százezer forintos szettekre és a luxuskategóriás kozmetikumokat még bele sem számoltam. Való igaz, hogy szinte minden vagy legalább is a legtöbb nő szeret szép összeállításokat nézegetni és inspirálódni. Én például szeretnék majd a jövőben megvarrni néhányat közülük. Csak sajnos a valóság nem ez, vagy legalább is nagyon szűk körben és gondolom a cél a minél nagyobb olvasótábor toborozása, de aztán lehet csak én változtam meg és váltottam „stílust”. Most már úgy gondolom, hogy nem az újság vastagsága és esztétikája, hanem a leírt szavak értéke határozza meg a minőséget.

Füleki Boglárka

#szabadidő
#önbizalom