Kis Göncöl – Örkény után szabadon: kétperces novellák

Kicsoda a Kis Göncöl?

Palotás Zsuzsi vagyok és jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetemen tanulok Kommunikáció és Médiatudomány szakon. Amióta tudok írni és olvasni beleszerettem a szavak és gondolatok világába. Az újságcikkek mellett verseket és novellákat írok, jelenleg dolgozom egy nagyobb lélegzetvételű valamin is, amiből lehet egy könyv, de lehet, hogy egy kötet lesz.  Minden területen igyekszem megtalálni saját magamat és azt a bizonyos hangot, ami engem leginkább jellemez.

 

Mi a célod az oldallal?

Ezzel az oldallal csupán az a célom, hogy egy-két perc nyugalmat csempésszek az olvasók napjába. Lehet, hogy ezt a nyugalmat nem mindig pozitív energia fogja körbe lengeni, de az biztos, hogy átkapcsol a mindennapi nyüzsgésből egy békés elmélkedésbe. Egy apró zenepavilont szeretnék az internetnek ebbe a zugába berendezni és remélem, valahányatoknak adok valamit általa. Egy mosolyt, egy megkönnyebbült lélegzetet, esetleg egy elmorzsolt könnycseppet. De én még egy homlokráncolással is beérem, hiszen nem feltétlenül tudok mindenki szája íze szerint fogalmazni.

 

Miért lett ez az oldal neve?

Valahogyan, tudat alatt mindig is vonzott az a nagy, sötét, végeláthatatlan univerzum, amiben lámpásként világítanak a csillagok és végtelen táncban keringenek a bolygók. Tetszik ez a világ, mert a saját szememmel valószínű soha nem fogom látni. Tetszik, mert olyannak képzelhetem, ami nagyon messze áll a valóságtól. Tetszik, mert úgy képzelem az űrben van a legtökéletesebb csend. Tetszik, mert ez a csend körül öleli a zsibongó Földet. Nem számít, hogy nappal van-e vagy éjjel, mikor hanyatt fekve az eget fürkésszük, mindig eláll a szavunk. Ekkor egyben részesei és teremtői vagyunk ennek a némaságnak.

 

Két rovatot találhatunk az oldalon, mesélsz róluk?

Az egyiknek a #Folytatásos történetek a neve, ami magáért beszél. Azok a zene ihlette írásokat találhatók itt, amik egy előadóhoz tartoznak, ebből kifolyólag pedig egy történet fejezetei.

A másik pedig az újonnan indult #Megállok Budapesten nevet kapta, aminek a keretein belül megosztom azokat az apró megmosolyogtató pillanatokat, amiket tapasztaltam a városban. Mindig beleviszek egy kis abszurd vonalat is, hogy ne egyszerűen egy naplóbejegyzés benyomását keltse. Melléjük pedig egy éjszakai térképen be is jelölöm hol történt az adott esemény. A helyszíneket megfeleltethetjük egy-egy csillagnak a város égboltján, így idővel kirajzolódik egy budapesti csillagkép.

 

Facebook: https://www.facebook.com/kisGonc/

Honlap: https://kisgoncol.wordpress.com/