Unaloműző tippek őszi délutánokra

Az idő jobban telik társaságban, így ha unatkozol, érdemes embereket keresni, akikkel el lehet űzni a szürkeséget. Bevonni tesót, szülőket vagy áthívni a haverokat, barátnőket.

Mikor társasoztál utoljára? Emlékszel, hogy régen mennyire élvezted, amikor 6-ost dobtál a dobókockával? Ma már egy csomó játék van, ami nemcsak dedósoknak való, hanem tizenévesen, huszonévesen is jó móka, és talán a szüleid is fel tudnak oldódni egy jó kis Activity partytól, Scrable-től vagy Dixittől. De jó buli lehet az is, ha előveszitek az ezer éves Gazdálkodj okosan!-t, és röhögtök a retro tv, mosógép rajzán, és nosztalgiáztok, hogy nézett ki a régi ezres. Előkerülhetnek a kártyapaklik is, egy jó kis zsírozás, snapszerezés vagy römizés órákra leköthet. Ha a társasok, kártyák a padláson vagy a kukában végezték, akkor vannak eszközöket nem igénylő játékok is, mint az ország-város, amihez csak egy-egy lap és toll kell, vagy a matek füzet hátuljában lehet amőbázni, ha pedig a füzet sincs a közelben, akkor ott a szólánc vagy a barchóba.

Akár társaságban, akár egyedül is nézegethetsz régi fotóalbumot, babakori képeket, pár éve volt kirándulásokat, nyaralásokat, karácsonyokat. Lehet, hogy a könyvespolcon találsz érdekes, felfedezésre váró könyveket. Mikor olvastál utoljára valamit, ami könyv formájú volt? (Nem, a tankönyvek nem számítanak!)

Szoktál sütni-főzni? Nem a családi ebédekre gondolok, hanem csak úgy, az alkotás kedvéért? Ha nem, akkor lehet, hogy ideje elkezdeni. Vannak nagyon finom, pofonegyszerű kaják, amivel garantált a sikerélmény. Dobj össze egy sima lángost, vagy főzz egy pudingot, lepd meg vele a családot! Lányok, fiúk egyaránt feltalálhatják magukat a konyhában! Ha haladó szinten vagy, kísérletezz egy bonyolultabb sütivel vagy vállald be anyutól a vacsorakészítést.

A rajzolás, az origami, a színezés szintén jó unaloműző lehet, érdemes nekiállni csak úgy, a magad örömére. A rajz órai kockarajzolás után nagyon felszabadító ám csak úgy, elvárások nélkül alkotni! Az se baj, ha nem jön az ihlet, csak hagyd, hadd menjen a kezedben a ceruza/zsírkréta/ecset. Vagy nézz ki a netről egy jópofa origami figurát, és hajtogasd meg.

Ősszel már érdemes a karácsonyra is gondolni, és nagyon szépek tudnak lenni a saját készítésű ajándékok, amiben ott a szeretetünk és a munkánk is. 

Talán neked is eszedbe jutottak ezekről rég elfeledett, szórakoztató tevékenységek. Hagyd most a telefont, kapcsold ki a számítógépet, találj ki valami mást, ami szórakoztató!

#szabadidő
#unaloműző
További cikkek ebben a témában
Online okosan
Szabadidő

Bogdán Adél írása az online világról.

#cyberbullying
#facebook
#számítógép
A számítógépes játék függőségről
Szabadidő

A számítógépes játékok térnyeréséről a ’90-es évek óta elmondható: hihetetlen! Ez a folyamat egyelőre nem áll le, sőt! Van, akinek ez a hobbija, másoknál pedig függőséghez vezet. Mi a különbség? Zala Márton pszichológus, szexuálszakpszichológus cikke.

#szenvedélybetegség
#számítógép
Szemernyi csoda az Atlanti-óceánon
Szabadidő

Amolyan virtuális „túracsomagot” szeretnék adni, aminek birtokában már ti is magabiztosan, kételyek nélkül tudtok nekivágni egy- egy tervezett útnak vagy esetlegesen kedvet kaptok egy nem tervbe vett utazáshoz is.

#szabadidő
Követnek, zaklatnak? Ne félj!
Szabadidő

Talán veled is előfordult már, hogy követtek a sötét utcán vagy illetlenül viselkedtek veled a buszon, vagy akár zaklattak is. Füleki Boglárka megosztja veletek a tapasztalatait, és tippeket ad, mit lehet tenni az ilyen helyzetekben.

#zaklatás
Kis Göncöl – Örkény után szabadon: kétperces novellák
Szabadidő

A Kis Göncöl egy olyan oldal, ahol zeneszámok ihlette novellákat találtok. Egy izgalmas multitasking-ra hívja az olvasóját, mivel a zeneszám hallgatása közben érdemes olvasni a szöveget Olykor a dallamokkal együtt hullámzik a szöveg hangulata és az ütemekkel együtt dobban a novellák „szíve”. - Interjú Palotás Zsuzsival.