Kirándulás bensőnk rejtelmes dzsungelébe - Álmaink

A tétlenség csapdája

Amikor csak csatangolsz az erdőben céltalanul, elmegy az idő és rájössz, nem is igazán jutottál sehova. Örülni nem tudsz semminek. Azokra a hiányzó, vágyott dolgokra nézel, amik nincsenek meg az életedben. Nem a mai nap lehetőségeire fokuszálsz, hanem a tegnap fájdalmas érzésire és a jelen hiányaira. Ettől még erőtlenebbé, céltalanabbá és reménytelenebbé válsz. Semmihez nincs kedved. Nincsenek apró, elérhető kihívások és talán azt sem tudod, minek örülnél igazából.

Egészen más felébredni egy olyan napra, amelyen látod magad előtt a napod. Tudod, mit szeretnél tenni. Tudod, miért is keltél fel, milyen jó dolgok várnak, mi lesz a mai napi kihívás, amivel többé válhatsz. Tudod, mit fogsz ma tenni azért, amit a jövőbeli éned megköszön. Tudod, mit teszel ma azért, hogy boldog legyél most és az elkövetkezendő életedben. „A boldogság az nem egy állapot, hanem egy folyamat.” – Pál Ferenc

 

Szóval igen, el kell indulnunk egy új ösvényen. De hová is megyünk? Mi felé tartunk? Az ember egyik legnagyobb kérdése. Ha nincs előtted cél, akkor nem is érdemes elindulnunk. Előfordulhat netán, hogy teljesen rossz irányba indulunk el, mint amerre legbelül vágyakozunk.  Egyáltalán megfogalmazódott-e bennünk, mire is vágyunk ott leges-legbelül?

 

Bakancs lista

Ha rendesen felöltözködtünk, akkor a bakancs sem maradhatott el az öltözetünkből. Ha van bakancs, akkor a bakancsban ott rejlik a Gelle Mária féle bakancslista is.

 

 

 

Mi is ez a bakancslista? Ha kiderülne, hogy az életedből nem sok van hátra, akkor mi az a 10 db dolog, amivel úgy érzed, teljes lenne az életed. Ha ezt a 10 pontot kipipálnád, akkor elégedetten hajtanád le a fejed. Amit szívesen megtennél, amit el szeretnél érni, ahova el szeretnél jutni.

Megtaláltad? Vagy eddig csak a fejedben volt meg? Rendben. Írd le! Lásd magad előtt megfogalmazva!

Talán meg volt halványan eddig is a fejedben, de nekünk ez nem elég. Ezeket a vágyott tájakat, meghódítani kívánt hegycsúcsokat látnunk kell a lelki szemeink előtt.

Ha nem tudsz most nagy célokat, álmokat felsorolni, akkor kezd el a kicsikkel! Csak írd le, milyen dolgoknak, meglepetéseknek tudnál örülni! Majd később jönnek hozzá a fontosabb, nagyobb életcélok. Ahogy megtelik néhány A/4-es lap, abból majd válogathatsz. Nem viccelek!

Fontos!!! Ne azt keresd meg „mit nem szeretnél”, „mi ne legyen az életedben”, hanem azt, amit szeretnél, amit kívánsz az élettől. Mi legyen a mostani életed, körülményeid helyett.

 

Milyen vágyak vannak a szívedben?

Karrier:
Valamilyen tárgyból ötös lenni. Szakmát tanulni. Vállalkozást nyitni. Egyetemre bejutni.

Nyelvvizsgát megszerezni. Új területen, pozícióban dolgozni.

Emberi kapcsolatok:

Barátokat szerezni. Életed párját meglelni. Több időt tölteni barátokkal. Párodhoz közelebb kerülni. Megtanulni ismerőseid nevét. Egy igazi közösségben megtalálni a helyed. Kibékülni, rendezni a viszonyt egy ismerőssel, rokonnal.

Szabadidő:
Földkörüli utazáson részt venni. Afrikába eljutni. Motort, vitorlást venni. Kézi labda csapatban játszani.

Önfejlesztés:
Nyelvet tanulni. 10 kg leadni. Jobban megismerni önmagad. Türelmesebbé válni. Új helyzetben kipróbálni magad. Minden nap 5 km-t futni.

Anyagiak:

10 millió forintot szerezni. Házat építeni. Egy Mercivel vagy BMW-vel járni. Adósságot rendezni. Változtatni az anyagi körülményeiden.

 

Ezekkel csak próbáltam a fantáziádat elindítani. Neked biztos sokkal komolyabb kívánságaid vannak, mint amit felsorolásban leírtam neked.

 

Ha mindezek ellenére nem találod álmaidat

„Nappal dolgozz az életedért, éjjel pedig élj, az álmaidért!” – Jim Rohn

Ahogy jönnek életünkben a csalódások, a rideg valóság, lemondunk gyerekkori álmainkról és önmagáról az álmodozásról, ábrándozásról is. Ebben az állapotban nem egyszerű az elhanyagolt fantáziánkat megerőltetni.

De lám-lám, akkor már van egy vágyad! Találd meg az álmaidat! Hogyan kezdj neki? Menj be egy könyves boltba egy napra és találd meg azt a könyvet és témát, ami érdekel! Merengj el benne! Képzeld el magad benne, vele, mellette!


Próbálj ki mindent, ami eszedbe jut! Emlékezz vissza, mik voltak éltedben azok a pillanatok, amikor annyira belefeledkeztél a tevékenységbe, hogy nem vetted észre magad, elrepült az idő és a nap végén mintha felébredtél volna ebből az „álomból”.

 

Érleld meg az elképzeléseid!

Itt most megállunk egy picit. Ezeknek a dolgoknak érniük kell benned. Gondolkodj el a napjaidban, amikor várakoznod kell valamiért! A buszon, a bevásárlásnál, a barátodra várakozol, vagy épp lefekvés előtt nem jön álom a szemedre.
Jó is, ha nem jön álom a szemedre. Mert ha nem tudod, miért érdemes másnap felébredni, akkor nem érdemes lefeküdni sem. De ha már az az egy cél megfogalmazódott, hogy változtatni akarsz a jelenlegi életeden, akkor elkönyvelhetsz egy sikert. Ez az akarás, lelkesedés, hidd el, sokat segít majd még a boldogság irányába haladni!

Kétségeid vannak? Nem hiszel az álmaidban? Beszélgetésre, megerősítésre vágysz? Hívj bennünket a 137-00-án minden hétköznap este 17 és 21 óra között!

Ha összeállt a jövődről a víziód, egy vágyott kép, akkor megnézzük, hogyan faraghatunk álmokból elérhető célokat, megvalósítható terveket. Várlak a legközelebbi cikkemben!

Iránytű

Felhasznált forrás, cikkek, könyv, tréning gyakorlat:

  • Bakancslista - tréning gyakorlat: Gelle Mária
#önismeret