Szelíd motorosok: mennek, ha kell

Sziasztok! Szeretnélek tájékoztatni benneteket a www.szelidmotorosok.hu csapatának tevékenységéről. 2016-ban egy Amerikai minta alapján eldöntöttük, hogy hazánkban is összefogjuk azokat a motorosokat, akik szívesen segítenek, ha szükséges, szívesen védelmeznek bántalmazott, védtelen gyerekeket, fiatalokat, vagy éppenséggel nőket.

Felismerve azt a tényt, hogy sok bántalmazott fiatal nem tud a fizikai erőszak ellen senkihez sem fordulni, úgy gondoltuk, mi ott leszünk mellettük, ha szükséges, és természetesen, ha kérik tőlünk. Mit csinálunk? A legtöbb áldozatot azért bántalmazzák, mert azt gondolják, egyedül van, védtelen. Ha valakit néhány motoros elkísér iskolába egyszer-kétszer, akkor a bántalmazó láthatja, hogy vannak, akikre számíthat, és sokszor ennyi elég a megállítására. Mi nem önbíráskodunk, csak jelen vagyunk, támogatjuk az áldozatot. Hidd el, sokszor az is elég a zaklatóknak, ha társaink bejelölik őket a Facebookon!

Szervező munkánk eredményeként mostanra a tevékenységünket az országos lefedettség jellemzi, hiszen a zárt csoportunkban már több mint 650 tagunk vállalja, hogy bárhol ingyen segítséget nyújt, ha szükséges.

A honlapunkon kívül a Facebookon is megtalálhatóak vagyunk.

Természetesen csak akkor tudunk segíteni, ha kérik tőlünk, és csak akkor fogják kérni tőlünk a segítséget, ha minél több rászorulóhoz eljuthat a hírünk. Ezért keresünk minden olyan lehetőséget, amely eljuttatja hírünket az esetleges célcsoporthoz. Ha segítségre szorulsz, keress bennünket, ha segíteni szeretnél nekünk, akkor terjeszd hírünket, vagy töltsd le plakátunkat, és tedd ki a sulidban.

A zaklatás, bántalmazás lelki nehézségeinek a feldolgozására pedig ott az Ifjúsági Lelki Elsősegély, amely a 137-00 ingyenes számon várja a hívásokat hétköznapokon 17-21 óra között.

Mihály Zsolt

#segítség
#bántalmazás
#erőszak
#zaklatás
További cikkek ebben a témában
Szépség, egészség?
Egészség, környezet

Valójában miért sportolunk? A szépség vagy az egészség miatt?

#segítség
#bántalmazás
#erőszak
#zaklatás
Látássérültek alkotásai
Egészség, környezet

Pár hónappal ezelőtt üzenetet kaptam egy kedves hölgytől, aki felhívta a figyelmemet néhány gyönyörű kézműves termékre, amit látássérültek készítenek. Most Ti is megismerhetitek a Búzavirág Alapítványt.

#segítség
#bántalmazás
#erőszak
#zaklatás
Akira, a négylábú segítő
Egészség, környezet

Gulyás Viktória 13 éves kora óta ül kerekesszékben. Most Akira, a Kutyával az Emberért Alapítvány által kiképzett négylábú segíti őt a mindennapokban. Viktóriával beszélget Füleki Boglárka.

#segítség
#bántalmazás
#erőszak
#zaklatás
Smink és ami mögötte van
Egészség, környezet

Van olyan 16 éves, aki smink nélkül nem is mer mutatkozni, sőt, nekem olyan ismerősöm is van, aki egy idegen városban a boltba sem megy le smink nélkül, ami teljesen nonszensz nekem. Ennyire számít, hogy hogy nézünk ki?

#segítség
#bántalmazás
#erőszak
#zaklatás
Tévhitek és tények a gyermekbántalmazásról
Egészség, környezet

Évente 15 ezer gyerek lesz hazánkban erőszakos bűncselekmény áldozata, vannak gyerekek, akik belehalnak a bántalmazásba. Sokak szerint egy pofon nem árt senkinek. Tévhitek és tények a témában.

#segítség
#bántalmazás
#erőszak
#zaklatás